Britse regering verbiedt overname van Manchester

De overname van Manchester United door mediatycoon Rupert Murdoch is van de baan. De Britse regering heeft de plannen van het betaaltelevisiestation BskyB gisteren geblokkeerd. Volgens de minister van Handel is de overname van de club niet in het publieke belang. ,,Bovendien zou de operatie ten koste gaan van het Engelse voetbal. Daarom moet de operatie worden verboden'', aldus de minister. Hij volgt het advies van een speciale commissie die is belast met overname en monopolies. Murdoch had voor de overname van Manchester United ruim twee miljard gulden over. Hij heeft al veertig procent van de aandelen in handen. Aanhangers van Manchester United en medewerkers van de Engelse voetbalbond (FA) hadden al tegen de overname geprotesteerd. (Reuters)