Arrestant overlijdt in politieauto

Een 29-jarige arrestant uit Den Haag is gisteravond op weg naar het politiebureau overleden. De man werd onwel terwijl hij geboeid op de achterbank van de politieauto lag en overleed daar. Dit heeft de politie Haaglanden bekendgemaakt.

De politie was even na achten naar een woning aan de Dierenselaan in Den Haag gestuurd, omdat omwonenden er lawaai en gestommel hoorden. Twee agenten troffen de Hagenaar aan met een bebloed mes in de hand, waarmee hij de agenten bedreigde.

De agenten riepen de hulp van minstens vier collega's in, en wisten zo de man in de boeien te slaan en achterin een politieauto te leggen. Op weg naar het politiebureau bemerkten de agenten dat de arrestant onwel werd. Zij zetten de politieauto aan de kant en waarschuwden een ambulance, maar de man overleed ter plekke.

Volgens de politie hadden omwonenden rond half zeven de GG en GD al een keer gewaarschuwd, omdat de man onwel in het portiek lag. Hij is toen behandeld in het Leyenburg-ziekenhuis en weer naar huis gebracht.

De politie kon gisteravond verder nog geen opheldering geven over het verloop van de avond. Over de situatie in de woning en de medische achtergrond van de man was verder niets bekend. De GG en GD beriep zich op het medisch beroepsgeheim en kon ook geen mededelingen doen over de medische achtergrond van de man.

De rijksrecherche stelt een onderzoek in.