Wereldnieuws

WEL PRIJS – De Amerikaanse acteur Charles Bronson heeft een akkoord bereikt met Nancy Koeper, de zus van de Amerikaanse Audrey Jean Knauer. De in 1997 overleden Knauer had haar hele vermogen aan Bronson had nagelaten. Zij was een grote fan van Bronson en bepaalde in haar testament, dat ze in 1996 op een boodschappenlijstje had neergekrabbeld, dat haar vermogen van 292.000 dollar naar Bronson moest gaan. In december 1998 begon Koeper een rechtszaak tegen Bronson, omdat haar zus niet toerekeningsvatbaar zou zijn geweest toen ze haar testament schreef.

Nog voor de rechter uitspraak kon doen, kwamen Bronson en Koeper tot overeenstemming. Koeper krijgt een onbekend bedrag, Bronson houdt meer dan de helft van de 292.000 dollar.

FERNSEHEN – De 75-jarige Duitse acteur Horst Tappert, die ook in Nederland bekend is geworden door de politieserie Derrick, is op 30 maart opgenomen in een ziekenhuis in München wegens complicaties die samenhangen met zijn suikerziekte. Zijn leven is niet in gevaar, zo maakte een woordvoerster van Zweites Deutsches Fernsehen bekend, en zijn toestand verbetert.

HYPE OVER – De verkoop van de kaartjes die recht op toegang geven tot het ouderlijk huis Althorp van de in 1997 overleden Engelse prinses Diana verloopt dit jaar traag. Bijna de helft van de beschikbare 150.000 kaartjes zijn nog onverkocht. Op 1 juli gaat Althorp weer voor twee maanden open. De opbrengst van de kaartjes gaat naar het Diana, Princess of Wales, Memorial Fund.

ECHTE SCHEIDING – De Amerikaanse basketballer Dennis Rodman en de Amerikaanse zangeres Carmen Electra gaan toch scheiden. Het stel trouwde op 14 november 1998 in Las Vegas, waarna al spoedig ontbinding van het huwelijk ettelijke malen werd aangekondigd en weer herroepen. Maar dinsdag heeft het paar dan toch officieel echtscheiding aangevraagd. ,,Mevrouw Electra en meneer Rodman blijven goede vrienden'', aldus de Amerikaan Matt Labov, die namens beide echtelieden sprak.

SCHERVEN – De Ierse zangeres Sinéad O'Connor lijdt aan manische depressiviteit. De ziekte werd in 1994 bij haar vastgesteld. Geneesmiddelen en therapieën hebben haar wel geholpen, maar het is onwaarschijnlijk dat zij helemaal van haar kwaal afkomt. Als oorzaak van haar ziekte gaf zij tegenover het Engelse persbureau WENN aan dat zij in haar jeugd door haar moeder was mishandeld.

De zangeres, die bekend werd met het (Voorheen) Prince-nummer `Nothing Compares 2 U', zei verder dat zij als gevolg van de manische depressiviteit haar gezicht en andere delen van haar lichaam met glasscherven bewerkte. ,,Ik herinner me dat ik naar mijzelf in de spiegel spuwde en mijzelf in mijn gezicht sloeg. Het is alsof scheermesjes steeds dieper in je buik snijden en er een gat ontstaat dat steeds groter wordt'', aldus O'Connor.

KLOONPUPPIE – De Amerikaanse actrice Liz Taylor (67) wil haar hondje Sugar, een Maltezer, laten klonen. Zonder echtgenoot kan ik wel leven, zonder mijn hond niet, heeft Taylor laten weten. Daarom heeft ze enkele cellen van het beest in bewaring gegeven bij de `hondenbank' van de universiteit van Austin, Texas. Daar is men bezig met een project om huisdieren te klonen, in navolging van het in Europa gekloonde schaap Dolly. Binnen vijf jaar hoopt men in Texas de eerste gekloonde puppie te presenteren. De gekloonde hond is uiterlijk identiek aan het origineel, maar kan van karakter veranderen, aldus de wetenschappers.

Samenstelling Bernard Hulsman en Paul Steenhuis