Twee nieuwe CAO's voor KPN-personeel

KPN heeft met de bonden twee CAO's afgesloten. Deze bieden het telecombedrijf de mogelijkheid een eigen call center bedrijf te beginnen. De 4.200 mensen van het hoger personeel mogen langer gaan werken dan de huidige 37 uur. De ruim 30.000 KPN'ers kunnen vijf jaar lang maximaal 13 vrije dagen opsparen om die in één keer op te nemen als het hun beter uitkomt. Zij krijgen daarnaast een loonsverhoging van 3 procent. De CAO geldt voor 1 jaar. De werknemers kunnen vrije dagen sparen of kopen om die later voor studie- of zorgverlof in te zetten of voor een jaar er tussenuit te gaan. De werkweek blijft officieel 37 uur maar kan in praktijk tussen de 36 en 39 uur uitkomen. De bonden stemden ook in met functiecontracten. Zo'n 4.200 KPN'ers, met name hoger personeel, jonge academici en HBO'ers, kunnen al hun ATV-dagen inleveren in ruil voor 8,5 procent loonsverhoging. (ANP)