Philip Morris grijpt in bij Miller

Het Amerikaanse concern Philip Morris heeft hard ingegrepen bij het kwakkelende dochterbedrijf Miller Brewing Company, de op twee na grootste bierproducent ter wereld. Topman John MacDonough is de laan uitgestuurd, samen met de vice-presidenten die verantwoordelijk waren voor marketing en verkoop. MacDonough is vervangen door de 48-jarige John Bowlin. Hij had tot nu toe de leiding van de levensmiddelendivisie Kraft Foods International.

Miller verliest in de VS steeds meer terrein aan concurrent Anheuser-Busch, met het merk Budweiser. De verkoop verminderde vorig jaar met 2 procent van 50 miljoen hectoliter tot 49 miljoen hectoliter. Heineken, nummer twee op de wereldranglijst, raakte verder uit het zicht met een groei van 7 procent tot 79 miljoen hectoliter. Anheuser bleef onbedreigd eerste met 117 miljoen hectoliter. (ANP)