Ooievaar valt bijna van nest

Aangezien de vijf nieuwe Deense leeuwen in de Amsterdamse dierentuin voornamelijk liggen te slapen, wendde onze 11-jarige correspondent in Artis zich tot een dier dat in de lente druk bezig is.

De verslaggeefster van Artis gaat vandaag naar de ooievaars. ,,Eerst loop ik een rondje om het nest (dat op een paal staat),'' denkt de mannetjes ooievaar, ,,met de vele takjes die ik in mijn snavel heb. Dan loop ik snel naar boven over het trappetje. UITVOEREN !''

Snel loopt hij naar boven maar halverwege het laddertje verliest hij z'n evenwicht en moet met zijn vleugels uit naar beneden springen.

,, O nee, mislukt, hmmmmm dan maar twee rondjes aanloop. Ja gelukt, JIPPIE! Maar de volgende keer moet ik mijn nest niet op een paal bouwen. Ten eerste: dan hoef ik niet de hele tijd letterlijk op en neer te lopen. Ten tweede: dan hoef ik dat gezeur van mijn vrouw dat ik moet opschieten niet steeds te horen. Ik doe toch mijn best! Maar voorlopig breng ik de takjes steeds maar op deze manier naar boven.''