Handtekening van Marilyn Monroe

Van alle handtekeningen is die van Marylin Monroe het meeste waard. Dit heeft het Britse veilinghuis Sotheby's vastgesteld. Volgens het showbizzpersbureau WENN zijn liefhebbers bereid ruim 6.000 gulden neer te tellen voor een handtekening van de filmster uit de jaren vijftig. Monroe wordt in de toptien van meest begeerde handtekeningen gevolgd door de Marx Brothers, de Three Stooges en de Beatles, die meer dan 3.000 gulden kunnen opbrengen.

Sommige sterren, zoals de acteur Laurence Olivier, hebben de waarde van hun handtekening zelf aanzienlijk verminderd door ze te pas en te onpas uit te delen. ,,Het moet toentertijd heel leuk hebben geleken en mensen denken echt iets bijzonders te hebben als zij plotseling een krabbel van Olivier ontdekken. Maar hij ondertekende tijdens zijn leven zoveel dingen, dat de waarde relatief klein is,'' aldus een Sotheby-functionaris. De handtekeningen van Greta Garbo, Cary Grant, Dean Martin en Errol Flyn komen ook in de toptien voor. (ANP)