CAO touringcarchauffeurs onzeker

Werkgevers en vakbonden in het touringcarbedrijf hebben afgelopen nacht een `onderhandelingsresultaat' bereikt over een tweejarige CAO. ,,Als beide achterbannen akkoord gaan is de CAO rond'', zegt woordvoerder J. Stokman namens de werkgevers. Maar FNV-bestuurder C. van der Berg benadrukt dat er nog ,,absoluut geen sprake is van een akkoord''. Hij acht het resultaat te mager om aan de leden voor te leggen. ,,We zijn gestopt. Het was zinloos om verder te onderhandelen. Wij zullen dit nu voorleggen aan de kaderleden. Dan kijken we wat we er verder mee aankunnen.''

De uitkomst van de onderhandelingen voorziet in een loonsverhoging voor de 10.000 chauffeurs van 3,25 procent per 1 april 1999. Per 1 april 2000 gaat hun loon met nog eens 2,75 procent omhoog. Verder is er overeenstemming over een wijziging van de loonschalen met een loonkosteneffect van 1 procent per 1 april 2000 en de invoering van een nachttoeslag voor toervervoer met ingang van dezelfde dag. (ANP)