Willem II door zege naar de derde plaats

Willem II is door een 2-1 overwinning in de uitwedstrijd tegen Fortuna opgeklommen naar de derde plaats in de eredivisie. Volkomen verdiend voldeed Willem II aan de hoge verwachtingen in Sittard, waar Fortuna sinds lange tijd geen nederlaag meer had geleden.

De ploeg van trainer Adriaanse behoort tot het groepje kanshebbers op Europees voetbal. Om zich te kwalificeren is de opdracht simpel: winnen. Afgelopen weekeinde tegen NAC (2-2) ging dat niet. Gisteravond leek zich hetzelfde scenario te voltrekken, maar Willem II bleef desondanks koel en volbracht deze keer zijn taak wel.

Net als NAC kwam ook Fortuna tegen Willem II met 1-0 voor. Dat kwam door een juweel van een treffer van clubtopscorer Ronald Hamming. De aanvaller schoot van grote afstand fraai raak. De treffer past in de statistiek van 1999, die meldt dat Fortuna nog niet verloor. Overigens is ook Willem II dit kalenderjaar nog ongeslagen.

Ramzi bracht zijn ploeg na rust op gelijke hoogte. Het doelpunt kwam voort uit een scrimmage. De bezoekers uit Tilburg waren niet tevreden en bleven aanvallen. Fortuna kwam er niet meer aan te pas. Uitblinker Abdellaoui zorgde na een goede pass van Arts voor de winst van Willem II.

Daarmee leed Fortuna de eerste thuisnederlaag sinds 30 oktober 1998. Willem II klom naar de derde plaats, op drie punten van nummer twee Vitesse. PSV, op de vierde plaats, staat één punt achter op de Tilburgse formatie. Willem II heeft echter wel twee duels meer gespeeld dan beide concurrenten. Fortuna bleef op de tiende plaats.