VROUWEN SUPERMARKT- KAMPIOEN

Vrouwen zijn veel beter in het doen van boodschappen in een supermarkt dan mannen. Dat wisten we al, maar het is nu ook wetenschappelijk bewezen. Volgens professor Hugh Phillips van de De Montford University in Leicester is inkopen doen in een supermarkt een van de ingewikkeldste taken die een mens moet volbrengen. Vooral mannen hebben er moeite mee. De concentratie die een man moet opbrengen is gelijk aan het doen van een heel erg moeilijk examen. Vrouwen doen er gemiddeld 54 minuten over om uit 30.000 verschillende artikelen de 80 produkten te kiezen die ze nodig hebben. Zij zijn in staat om binnen 14 seconden het juiste pak cornflakes uit te zoeken en voor het gewenste blik bonen hebben ze maar 4 seconden nodig. Terwijl vrouwen al diverse besluiten hebben genomen dwalen de mannen nog rond op zoek naar de groenten- en fruitafdeling. De ware winkelhel voor mannen is overigens in Canada te vinden. In West Edmonton bevindt zich een winkelcentrum zo groot als 110 voetbalvelden. Er zijn 800 winkels waar je boodschappen kunt doen. Maar je vind er ook een golf- en een ijsbaan. En een kerkje.

Vandaag een recept voor gekookte mosselen met venkel en rouille. Rouille is het pittige mayonaise-achtige sausje dat je er bij eet. Deze saus wordt ook gegeten bij vissoep. De bereiding gaat als volgt: Doe de gepelde tenen knoflook in een keukenmachine. Voeg zout, basilicumblaadjes, het pepertje en de eidooier toe. Maal fijn en giet dan beetje bij beetje de olie bij het mengsel. Schep de rouille in een bakje. Verwijder lelijke bladen bij de venkelknollen. Snijd de knollen in vieren. Hak de selderij klein. Controleer de mosselen op ongerechtigheden. Breng in een grote pan de wijn aan de kook en kook de stukken venkel ongeveer 8 minuten. Voeg selderij en mosselen toe. Giet, zodra de mosselschelpen open zijn, de room bij. Schud de mosselen goed om en laat ze nog enkele minuten koken. Eet bij dit gerecht warm brood en de rouille.