Unilever mogelijk koper van Revlon

Het Amerikaanse cosmeticaconcern Revlon wil een deel van zijn activiteiten verkopen. Unilever geldt als mogelijke koper. Het Nederlands-Britse concern is ook genoemd als kandidaat voor een volledige overneming van Revlon.

Revlon heeft de zakenbanken Goldman Sachs en Lazard Freres ingehuurd om te kijken naar mogelijke verkoop van een of meer bedrijfsonderdelen. Het concern heeft naast de eigen merknaam productlijnen met merken als Almay, Ultima, Charlie en Flex.

Er wordt al enige tijd gespeculeerd over een overname van Revlon. De beurskoers is relatief laag en het concern heeft een schuldenlast van 2,2 miljard dollar. Een koper zou inclusief dat bedrag naar schatting 3,5 miljard dollar moeten betalen.

Unilever, dat in de cosmeticasector al de merken Elizabeth Arden en Calvin Klein heeft, is met het Japanse Shiseido het meest genoemd als mogelijke koper. De kansen van het Amerikaanse Procter & Gamble lijken geringer omdat waarschijnlijk problemen zouden ontstaan met de concurrentie-autoriteiten in de VS. Revlon is voor 83 procent eigendom van de financier Ronald Perelman. Hij kocht het bedrijf in 1986 en ging daarbij grote schulden aan. Revlon heeft 14.000 werknemers en boekte vorig jaar een omzet van 2,25 miljard dollar. (KRF/ANP)