Thomann coach HGC, Wisse kandidaat A'dam

Sonja Thomann geeft met ingang van volgend seizoen leiding aan de mannenploeg van hockeyhoofdklasser HGC. De 34-jarige Duitse is bij HGC al drie jaar actief als assistente van hoofdcoach Maurits Hendriks, die zich over een maand volledig gaat toeleggen op zijn functie als bondscoach van de nationale mannenploeg. Nooit eerder gaf een vrouw leiding aan een mannenploeg.

Als een verrassing komt de aanstelling van Thomann niet. Samen met Carina Benninga, de huidige coach van de vrouwen van Amsterdam, genoot de oud-speelster van Berliner HC de voorkeur van de selectie. ,,Sonja past op dit moment gewoon het beste bij de ploeg'', aldus Hugo van Cleeff, commissaris tophockey bij HGC.

Ton Wisse is de voornaamste kandidaat om volgend seizoen de mannenploeg van hockeyclub Amsterdam te coachen. Het bestuur van Amsterdam hoopt de onderhandelingen vanavond af te ronden. Wisse wordt dan de opvolger van speler-coach Jacques Brinkman die twee maanden geleden werd ontslagen na een opstand binnen de spelersgroep. Interim-coach Joep Brenninkmeijer, tevens commissaris tophockey bij de vice-landskampioen, maakt dit seizoen af. Wisse is bezig aan zijn zevende seizoen als trainer-coach van overgangsklasser Alkmaar.

De mogelijke benoeming van Wisse komt mede tot stand op voordracht van een adviescommissie met daarin onder anderen oud-spelers en -internationals Taco van den Honert en Walter Drenth. Ook SCHC-coach Norbert Nederlof was kandidaat.