THEATER

Mussen en Zwanen II

Virtuoze relatiekomedie van Haye van der Heyden: vier acteurs in cabareteske scènes over liefde en lusteloosheid. 9 april Winschoten De Klinker, 10 april Hoogeveen De Tamboer, 13 april Gouda Schouwburg, 15 april Etten-Leur De Nobelaer.

Anna Karenina

Toneelbewerking van Kristien Hemmerechts en Carel Alphenaar van Leo Tolstojs beroemde roman. Zeker gezien de lijvigheid ervan, is de enscenering van Guy Cassiers wonderlijk compleet en genuanceerd. Het origineel evenaren in grootsheid doet de voorstelling niet, maar dat is misschien wel te veel gevraagd. 9 april Utrecht Stadsschouwburg, 11 april Den Bosch Theater aan de Parade.

Nieuwe Show

Hans Liberg verbindt muziek uit alle tijden en windstreken aan een spervuur van grappen, en speelt ook op verzoek. 9 april Dordrecht Kunstmin, 14, 15 april Gouda Schouwburg.

Scheve Bomen

Vincent Bijlo schept scherpzinnig vermaak over het huiselijk bestaan van een blinde cabaretier. 10 april Laren Singer, 14 april Doetinchem Amphion, 15 april IJmuiden Stadsschouwburg.

Theatertournee 1999

Liesbeth List zingt, met vijf popbegeleiders, nieuw repertoire en oude nummers (Brel, Shaffy) die weer als nieuw klinken. 9 april Gouda Schouwburg, 10 april Etten-Leur De Nobelaer.

In Pursuit Of Pleasure

Vijfstemmige sierzang door Montezuma's Revenge, in een theatersetting die verwijst naar het grootsteedse poprepertoire. 9 april Emmeloord 't Voorhuys, 14 april Den Bosch Theater aan de Parade, 15 april Uden Markant.

Hype

Voortdurend verrassend parodieëncabaret door de Vliegende Panters,die elk genre lijken te beheersen en al die genres kunnen laten ontsporen. 10 april Maarheeze De Smeltkroes, 13 april Deventer De Leeuwenbrug, 15 april Vught De Speeldoos.

Hamlet

In de regie van Johan Doesburg bij Het Nationale Toneel. Intelligente, strak geregisseerde voorstelling over het conflict tussen denkkracht en vertwijfelde angst voor waanbeelden. Sterke rollen van Gijs Scholten van Aschat als Hamlet, Will van Kralingen als Gertrude, Rik van Uffelen als Claudius en vele anderen. 13 april Maastricht, Theater a/h Vrijthof, 14 april De Maaspoort.

Dunk

Droogkomische grappen en onverwachte wendingen door de kluchtige cabaretier Reinder van der Naalt. 9 april Vlissingen Het Arsenaal, 15 april Culemborg De Fransche School.

En verder

Heerlijk Duurt Het Langst Gewetensvolle reconstructie van de debuut-musical van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink in charmante jaren-zestig-retro-stijl. Met Jasperina de Jong en Jenny Arean afwisselend in de hoofdrol. 9, 10 april Roosendaal De Kring, 13, 14 april IJmuiden Stadsschouwburg, 15 april Enschede Twentse Schouwburg; Kalm aan en rap een beetje Herman Finkers met een nieuwe stortvloed aan droogkomische grappen over alles en niets. 9, 10 april Emmen De Muzeval, 13 t/m 15 april Apeldoorn Orpheus; De waker, de slaper & de dromer Youp van 't Hek, grof en poëtisch tegelijk, over de verburgerlijking van een groep studenten die had gezworen nooit in de rat race verzeild te zullen raken. 9 april Zaandam De Speeldoos; 13 t/m 15 april Amersfoort De Flint.