Selectie: Radio

Hier en nu Nieuwspoort. Permanent vertegenwoordiger voor Nederland bij de NAVO Niek Biegman, oud-minister van Defensie Bram Stemerdink en Mient-Jan Faber van het IKV praten over de oorlog in Kosovo. Radio 1, 20.02-22.00u.

De Avonden. Om tien uur de 100ste aflevering van Teun, Vuur, Gijs – de show van Gijs Groenteman en Teun van der Keuken – met o.a. Mirjam Stappers, lid van de Waarheidscommissie in Guatemala en de schrijver Bert Hiddema die het verhaal van de ex-vrouw van Ruud Gullit optekende. Tot slot een portret van western-singer Bonnie `Prince' Billy. Radio 5, 22.02-24.00u.

Schuim & As. Gesprek met slaviste Nicoline van der Sijs over de Nederlandse woordenschat en woorden uit vreemde talen die in het Nederlands zijn opgenomen. Ook aandacht voor Turkije en de Turkse cultuur in ons land. Morgen, Radio 5, 14.02-16.00u.