Rotterdam

In het Maritiem Museum is de tentoonstelling `Een zee van Speelgoed' net geopend. Al het speelgoed heeft te maken met schepen, havens en varen. Van badeenden voor de jongsten tot bouwplaten, computerspelletjes en constructiematerialen voor oudere kinderen. Er is een `kinderlijn' door het museum te volgen aan de hand van rijmpjes, in de bouwhoek kunnen boten of kranen van Lego worden gemaakt en in een nagebouwd ruim van een schip worden toverlantaarnplaatjes vertoond met spelende kinderen langs het water en spannende afbeeldingen van een schipbreuk. Kinderen tussen 4 en 12 jaar kunnen beide dagen tussen 12 en 16u aanschuiven en een trekpop maken van professor Plons. De toegang is gratis. Maritiem Museum, Leuvehaven 1, Rotterdam. Open za 10-17u, zo 11-17u.

Kauw je eigen broche in Museum Boijmans Van Beuningen. Voor ƒ1 is een speciaal stukje kauwgum te koop. Alle sierkunstkauwsels worden in het museum tentoongesteld en op zo zal een deskundige jury het winnende stukje kauwgom kiezen (16u30). Van het winnende kauwgomkauwsel wordt een zilveren broche gemaakt. Ook kunnen kunnen kinderen op papier en met houten blokken hun eigen museum ontwerpen. Open za 10-17u, zo 11-17u. Museum Boijmans Van Beuningen, Museumpark 18-20. De toegang is gratis.