Kissinger en Ueberroth helpen IOC hervormen

Henry Kissinger en Peter Ueberroth zijn de eerste prominente personen die zitting zullen nemen in de hervormingscommissie `IOC 2000'. Deze commissie moet de aanzet geven tot een nieuw Internationaal Olympisch Comité.

Naast de voormalige Amerikaanse minister van Buitenlandse Zaken en de organisator van de Olympische Spelen in Los Angeles 1984 zullen nog twee Amerikanen in de commissie komen. Dat zijn vice-voorzitter Anita de Frantz van het IOC en Bill Hybl, voorzitter van het Amerikaanse Olympisch Comité.

De Italiaan Giovanni Agnelli heeft ook positief gereageerd op het verzoek van Samaranch. Naast de hervormingscommissie gaat het IOC een ethische commissie opzetten. De voormalige Duitse president Richard von Weizäcker is daarvoor kandidaat. (SID)