Inmiddels oud genoeg

Annemarie Jorritsma (48)

Beroep: minister van Economische Zaken

Golfvereniging: Heidemeer in Heerenveen

Handicap: geen

,,Golfen is voor mij geen zakendoen. Het is een hobby. Het wandelen erbij vind ik heerlijk. Afgelopen zomer ben ik voor het eerst gaan golfen. Ik vond mezelf inmiddels oud genoeg.... nee hoor, grapje! Mijn echtgenoot speelde al en ik vergezelde hem weleens om te caddiën. Dat vond ik altijd leuk. Toen we afgelopen zomer niet met vakantie naar het buitenland gingen, heb ik die paar vrije weken aangegrepen om snel mijn baanpermissie te halen. Dat is gelukt – ik golf nu ál negen maanden. Formeel heb ik geen handicap, maar ik haal ongeveer 54. Vooral in de beginfase moet je veel spelen, daar had ik eigenlijk nooit tijd voor. Met andere bewindslieden golf ik nog niet. We zijn het wel van plan, ik heb dat ook afgesproken met Gerrit Ybema (staatssecretaris van Economische Zaken, red.) die een handicap van 21 heeft. Met de vrouwelijke leden van het kabinet fitness ik nog steeds iedere week. Telkens neem ik me voor om dat twee keer per week te doen, want dan heeft het daadwerkelijk effect op de conditie. Er komt in de praktijk nog niet veel van. In de winter ga ik altijd skiën. In januari heb ik een maand niet gegolft, maar tot december heb ik trouw elke week een rondje gespeeld. Dan draag ik laarzen, want in de winter is het soppen op de baan. Verder een nette spijkerbroek, een blauwe trui, een bodywarmer en een windvanger.''