IMF-kredieten Zuid-Korea en Thailand

Het Internationaal Monetair Fonds heeft woensdag ingestemd met een krediet van 245 miljoen dollar (bijna 500 miljoen gulden) aan Zuid-Korea. Thailand mag een bedrag van 500 miljoen dollar (ruim 1 miljard gulden) tegemoet zien. Het IMF verwacht dat de economie van Zuid-Korea, die zwaar te lijden heeft van de recessie in het zuiden en oosten van Azië, in de loop van dit jaar een bescheiden herstel zal laten zien. Thailand krijgt het krediet omdat dat land door structurele hervormingen in lijn met de adviezen van het IMF een verdere verslechtering van zijn financiële positie heeft voorkomen. Daardoor is volgens het IMF de kans toegenomen dat de economie zich in de tweede helft van 1999 herstelt. Bangkok heeft in totaal 13,3 miljard dollar aan internationale financiële steun ontvangen. (Reuters)