Hans van Wissen, redacteur van de Volkskrant, is ...

Hans van Wissen, redacteur van de Volkskrant, is gistermiddag in zijn woning in Amsterdam na een hartaanval overleden. Hij was 52 jaar. Van Wissen werkte vanaf begin jaren zeventig voor de Volkskrant, de meeste tijd op de sportredactie, waar hij schreef over atletiek, zwemmen, turnen en sportpolitieke zaken. Vorig jaar maakte Van Wissen nieuws na een vraaggesprek met voorzitter W. Huibregtsen van de sportfederatie NOC*NSF. Daarin maakte Huibregtsen kroonprins Willem-Alexander uit voor `judas, saboteur en lafaard' nadat deze was gekozen in het Internationaal Olympisch Comité. Het artikel leidde tot aftreden van Huibregtsen en een rechtszaak. De rechter stelde Huibregsten in het gelijk. De Volkskrant had niet aangetoond dat Huibregtsen de termen lafheid en saboteur letterlijk had gebruikt.