Goed begin van de dag

Ad Scheepbouwer (54)

Beroep: Algemeen directeur van TPG (TNT Post Groep) en commissaris bij KPN Telecom, Postkantoren BV en uitzendbureau Vedior.

Golfvereniging: De Noordwijkse Golfclub.

Handicap: 21

,,Al om half zeven 's morgens op de baan staan is voor mij een goed begin van de dag. Het leuke van golfen is dat je lekker in de natuur rondloopt. Ik golf nu vijf jaar. Vrienden vroegen me destijds mee, zo ben ik begonnen. Mijn handicap is 21. Te hoog, omdat ik te weinig speel. Golfen beslaat een halve dag en die tijd heb ik niet vaak. Ik ben veel op reis. Mijn handicap zal dus niet lager worden. Golfen betekent voor mij ontspannen. Voor zeilen geldt hetzelfde als voor golf: als ik het doe heb ik mijn hele gedachten erbij. Dan concentreer ik me op iets totaal anders dan werk. En als ik dan ook nog goed speel... Maar het gebeurt ook dat het niet lukt. Ik heb mijn GVB tegelijk met mijn handicap gehaald. Het was hard studeren. Golfen is voor mij een privé-aangelegenheid. Natuurlijk, je komt elkaar wel eens tegen. Maar golf is voor mij niet zakelijk.''