Buren van de baan

Ties Kruize (46)

Beroep: Makelaar in assurantiën en pensioenadviseur.

Golfvereniging: Koninklijke Haagsche Golfclub.

Handicap: 5,9

,,Toen ik nog aan hockey-interlands meedeed golfde ik nauwelijks. Nu speel ik van april tot november één keer per week. Van oktober tot maart speel ik nooit want dan is het weer niet mooi. Bij de Haagsche Golfclub kom ik al vijfentwintig jaar. Mijn vader golfde en was zo slim om ons al lid te maken toen we een jaar of zeventien waren. Een jaarlidmaatschap kostte toen nog maar honderd gulden en we woonden in de buurt van de club. En nog steeds woon ik vlakbij deze bijzondere baan. Ik ben blij dat ik het lidmaatschap nooit heb opgezegd want tegenwoordig is het bijna onmogelijk om nog bij de vereniging te komen. Mijn handicap is redelijk stabiel. Ik haalde hem vijfentwintig jaar geleden bij de golfwedstrijd voor Batavieren, de hockeyvereniging voor oud-internationals. Het was een aardige ronde en ik had het gehaald. Nu gaat het anders en moet je je GVB en je handicap stapsgewijs behalen. Het blijft een supersport. Soms heb je er zakelijk wat aan, maar daar gaat het mij niet om.''

Foto's : Nout Steenkamp

Teksten : Tamara Klopper