Verlaging van belasting op winst van vennootschap

De belasting op bedrijfswinst gaat omlaag. Staatssecretaris Vermeend (Financiën) wil in 2001 de heffing over de eerste 50.000 gulden winst van besloten vennootschappen verlagen van 35 naar 30 procent. Hij heeft dat kenbaar gemaakt in een gesprek met de werkgeversorganisaties VNO/NCW en MKB-Nederland. De lagere vennootschapsbelasting is onderdeel van een pakket lastenverlichting voor het midden- en kleinbedrijf ter grootte van dat 850 miljoen gulden. Vermeend financiert dat uit bestrijding van belastingontduiking. Ook de regeling voor het afschrijven van investeringen wordt gewijzigd.

Voor oudere ondernemers die een familiebedrijf overdragen heeft Vermeend ook een voordeeltje in petto. Ze gaan minder belasting betalen. Daarnaast wordt investeren in high-techbedrijven aantrekkelijker, maar tegelijkertijd risicovoller. (ANP)