VEB kritiseert Van Ommeren, Pakhoed

De Vereniging van Effectenbezitters (VEB) zet een nieuwe stap om Van Ommeren en Pakhoed alsnog tot een fusie aan te zetten. Half maart kondigde VEB-directeur P. de Vries al aan de mislukte fusie op de agenda van de aandeelhoudersvergadering te plaatsen. Gisteren gaf hij een brochure uit onder de titel `Vopak, samen sterk', waarin alle voordelen van een fusie tussen de twee overslagbedrijven nog eens op een rij worden gezet. De VEB stelt dat beide bedrijven inmiddels hebben ingestemd de fusiebesprekingen op de aandeelhoudersvergadering te agenderen.

Maar omdat de aandelen gecertificeerd zijn, hebben de aandeelhouders geen stemrecht. De VEB roept zoveel mogelijk aandeelhouders op om toch naar de vergadering te komen om zo de wens tot een fusie kracht bij te zetten. (ANP)