Proces leiders Rode Khmer

De Cambodjaanse premier Hun Sen lijkt nu toch bereid om juridische hulp uit het buitenland te aanvaarden bij het proces tegen de vorige maand gearresteerde leider van de Rode Khmer, Ta Mok. Hun Sen, die aanvankelijk niet wilde weten van een proces, laat staan van het organiseren van een internationaal tribunaal zoals de Verenigde Naties hebben voorgesteld, zei vanochtend tegen de Amerikaanse senator John Kerry dat rechters en aanklagers uit andere landen welkom zijn om een goede rechtsgang te waarborgen. Ta Mok, bijgenaamd `De Slager', is waarschijnlijk de enige verantwoordelijke voor de Rode-Khmergenocide tussen 1975 en 1979 die voor de rechter moet verschijnen. Andere prominente leiders, zoals Ieng Sary en recentelijk Nuon Chea en Khieu Samphan, zijn hartelijk welkom geheten door de regering van Hun Sen. `Broeder nummer 1' Pol Pot overleed vorig jaar in de jungle van Cambodja. (Reuters)