Lufthansa neemt deel in Holocaustfonds

De Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa die is aangeklaagd voor de tewerkstelling van dwangarbeiders in zijn fabrieken gedurende de Tweede Wereldoorlog, heeft besloten deel te nemen in het Duitse Holocaustfonds. Dat heeft Elan Steinberg, directeur van het Joods Wereldcongres, meegedeeld. Lufthansa draagt bij aan de betaling van compensatie-uitkeringen vanwege het gebruik van dwangarbeiders en uit solidariteit met andere bedrijven. De maatschappij is de opvolger van het vroegere Deutsche Luft Hansa dat tegen het einde van de oorlog zijn vluchten moest stopzetten. Tot dusver hebben Deutsche Bank en twaalf andere Duitse banken en ondernemingen 2 tot 3 miljard mark aan het fonds toegezegd. Vorige week heeft een groep overlevenden van de holocaust en het Simon Wiesenthal Fonds zes grote Amerikaanse en Duitse bedrijven waaronder Lufthansa, aangeklaagd omdat ze geprofiteerd hebben van de inzet van dwangarbeiders. (Reuters)