Italiaanse finale dreigt in UEFA-Cup

De finale van de UEFA-Beker dreigt weer een onderonsje tussen twee Italiaanse clubs te worden. Ditmaal lijken Parma en Bologna de uitverkoren verenigingen. Parma beleefde in de eerste wedstrijd van de halve eindstrijd op Spaanse bodem een glansrijke avond. De Parmezanen deklasseerden Atletico Madrid in eigen huis met 3-1. Bologna hield in Zuid-Frankrijk Olympique Marseille op 0-0.

Parma, dat in de vorige ronde nog Bordeaux versloeg met 6-0, kwam aan de leiding door een mooie lob van Chiesa. Juninho scoorde tegen voor Atletico via een strafschop. Vervolgens bepaalden weer Chiesa, voor rust, en Crespo, in de tweede helft, de eindstand op 1-3. De Argentijn verlengde na een uur een schot van afstand. Daarmee lijkt Atletico zo goed als uitgeschakeld en is het seizoen van de club van Gil y Gil nagenoeg mislukt. De omstreden voorzitter stelde onlangs Antic aan als opvolger van Sacchi. Desondanks staat Atletico in de competitie op de veertiende plek.