Creyf's heeft bijna 50 procent Content

Het Belgische uitzendbureau Creyf's heeft vooruitlopend op zijn bod al bijna een meerderheidsbelang in branchegenoot Content opgebouwd. Via de beurs is inmiddels 38 procent verworven. Daarnaast kan Creyf's ook beschikken over het 12 procentspakket van Content-oprichtster Sylvia Tóth.

De voorwaarden voor het bod zijn al wel bekend, maar het bod is nog niet van kracht. Pas na goedkeuring door de Nationale Mededingingsautoriteit (NMa) en de vakbonden – naar verwachting begin mei – zal het biedingsbericht verschijnen.

Creyf's biedt 33 euro in contanten of drie aandelen Creyf's voor twintig stukken Content. De Belgen doen het bod gestand als 75 procent van de aandelen wordt aangemeld.

Onder de aandeelhouders die hun stukken reeds op voorhand hebben verkocht zitten ook een aantal institutionele beleggers. Welke dat zijn, laat een woordvoerder in het midden. Volgens hem opteren de resterende aandeelhouders voor aandelen Creyf's.

,,Dat ligt voor de hand. Wie kiest voor betaling in contanten, kan zijn stukken voor dezelfde prijs gewoon via de beurs verkopen.''

Creyf's en Content maakten hun fusieplannen eind maart gezamenlijk bekend. Vier jaar geleden spraken beide uitzendbureau's al met elkaar. Destijds vonden de Belgen Content een tikje te groot. Inmiddels is Creyf's (winst elf miljoen euro, omzet 438 miljoen) bijna twee keer zo groot als Content (winst 9 miljoen euro, omzet 226 miljoen). (ANP)