Waterreus haalt gram bij PSV

Doelman Ronald Waterreus van PSV speelde zondag een foutloze wedstrijd tegen Ajax. Hij keerde gevaarlijke schoten van Benni, Gorré en Litmanen. Hij was vlak voor rust kansloos bij een schot van de Gr⊘nkjaer, maar de bal belandde op de onderkant van de lat. De Deense Ajacied was even daarvoor ook dichtbij een treffer, maar hij schoot de bal in vrije positie tegen het lichaam van de snel uitgelopen Waterreus. Zijn ploeggenoten van PSV roemden na afloop zijn flitsende keeperswerk. Voor Waterreus betekende de uitblinkersrol in Eindhoven een revanche voor de drie rode kaarten die hij eerder dit seizoen ontving. Hij werd van het veld gestuurd in de uitwedstrijden tegen Kaiserslautern, Ajax en Feyenoord. Naar aanleiding van deze overtredingen besloot Eric Gerets, die volgend seizoen trainer wordt bij PSV, alvast een vervanger aan te stellen. De Joegoslaaf Kralj van FC Porto kreeg begin dit jaar een contract aangeboden. Eerder moest Waterreus de concurrentie aangaan met de keepers Menzo en Koch.

Hoe groot zijn je revanchegevoelens?

Waterreus: ,,Je moet het niet overdrijven. Voetbal is elf tegen elf. PSV heeft echt niet alleen dankzij mij gewonnen. Iedereen kan fouten maken, kijk maar naar Van der Sar die schuldig was aan twee doelpunten. Ik hoop dat zijn blunders hem minder zwaar worden aangerekend.''

Bij PSV groeide de kritiek op jouw functioneren. Voel je je ondergewaardeerd?

,,Ik weet ook niet waarom niemand het voor mij opneemt. Zo slecht doe ik het niet. Ik had wel wat meer steun verwacht binnen de spelersgroep.''

Ben je bang voor de concurrentie van Kralj?

,,PSV wilde een keeper die beter is dan ik. Blijkbaar hebben ze die gevonden. We zien we wat er gebeurt.''

Gerets zat zondag op de tribune. Heb je hem na afloop nog gesproken?

,,Ik hoop niet dat hij de verkeerde kant heeft opgekeken en te vroeg is weggegaan. Ik heb hem niet meer gezien.''