Schoten gelost op deur van discotheek

Vier Bosnische mannen hebben gisterochtend verscheidene schoten gelost op de deur van een discotheek in het Amsterdamse havengebied. Geen van de 250 aanwezigen raakte gewond. Drie daders zijn inmiddels aangehouden, een is nog voortvluchtig.

In de discotheek was rond tien uur 's ochtends nog een `afterparty' aan de gang. De vier mannen kregen ruzie over een zitplaats, waarna een vechtpartij ontstond. De portiers van de discotheek verwijderden de mannen. Kort daarop kwamen de mannen terug, gewapend met pistolen van groot kaliber, en losten schoten op de stalen deur.

Volgens de politie hebben de portiers voorkomen dat er slachtoffers vielen. De portiers sloten in allerijl de stalen deuren en verwijderden wachtende bezoekers uit de hal. Na de schietpartij noteerden ze het kenteken van de vluchtauto, waarna de politie drie van de vier verdachten in Amsterdam-Oost kon aanhouden.

Dit schietincident is het derde in korte tijd in Amsterdam. Eerder dit jaar werden een discotheek aan het Rembrandtplein en een op de Rozengracht beschoten. Er vielen geen gewonden.

In Gorinchem kwamen op 10 januari twee meisjes om het leven, toen er werd geschoten op de deur van muziekcafé Bacchus. Zij stonden op dat moment achter de deur bij de garderobe.