Romario leent Flamengo geld voor salarissen

Romario de Souza Faria is dit seizoen een veelvuldig scorende spits van Flamengo, maar hij zorgt er ook voor dat de spelers hun salaris en premies krijgen. De vroegere spits van PSV schiet de club nogal eens wat voor om aan de financiële verplichtingen te kunnen voldoen. ,,Ik heb Flamengo al meer geld gegeven dan ik heb ontvangen'', vertelde Romario in het blad Epoca. ,,Ik vind het niet erg om de club te helpen. In de toekomst wil ik voorzitter worden.''

Romario is ondanks zijn 33 jaar in grote vorm. Hij maakte het ene doelpunt na het andere. Flamengo vecht door zijn inbreng tegen Vasco da Gama om de regionale titel. Hij is ook opgeroepen voor het Braziliaanse nationale elftal voor een wedstrijd tegen FC Barcelona. ,,Ik wil zeker nog vier jaar voetballen'', zei Romario. ,,Ik blijf bij Flamengo en ik wil deelnemen aan de Olympische Spelen in Sydney en daar de gouden medaille winnen.'' Romario heeft veel van zijn geld belegd in een bar en in een modezaak. Als hij stopt met voetballen, wil hij een voetbalacademie opzetten en leiding geven aan een voetbalclub: Flamengo. (EFE)