Column

Niemandsland

Niemandsland! Meer wil ik niet weten. Wat heeft Niemandsland gedaan? De hockeyers van Amsterdam hebben een Europa Cup gewonnen door op magistrale wijze Minsk, de Luxemburg Rovers en de Tsjetsjeense kampioen Omodomo te verslaan, maar wat deed Niemandsland? De Nederlandse tennissers zijn in Nîmes ten onder gegaan tegen de Fransen, heel veel rood-wit-blauw geschilderde gezichten boven oranje Zilveren-Kruisshirtjes werden schoongewassen door hun eigen tranen, maar de vraag blijft: hoe is het in Niemandsland?

Bij zowel de hockeyers als de tennissers heeft een Trefpuntachtige firma het bij dit soort evenementen onmisbare promodorp geplaatst en ik denk dat ook hier de Niemandslanddiscussie is gevoerd.

`Ze hebben tenten nodig', biert de een.

`Maar waar haal je zo snel tenten vandaan?', borrelt de ander terug.

Is het een idee om de wielerwereld te vragen alle overbodige anabolen, EPO en andere stimulerende rotzooi richting Niemandsland te sturen, zodat ze het daar een beetje langer kunnen volhouden.

Over vluchten gesproken. De vliegtuigen die woensdag nodig zijn om de Bayern-supporters richting Kiev en de Juventus-aanhang naar Manchester te vliegen, kunnen die niet toegevoegd worden aan de luchtbrug tussen ons en Niemandsland? Het zou voor de supporters verschrikkelijk zijn. Wat zeg ik? Een niet te overziene ramp, een debacle, een regelrechte catastrofe.

Over oorlog gesproken: schudt Louis de hand van Johan? Dat is de grote vraag vanavond in de Arena. Wie loopt op wie af? Niemandsland houdt zijn adem in.

Het paasweekeind stond bol van de sport, ik zapte er af en toe langs en merkte dat ik het allemaal best vond. Ik hoop oprecht dat iedereen een lekker weekend heeft gehad. Vroeg me een ding af: werd er in 40-45 in Engeland gewoon gevoetbald? Vast wel.