KPN dagvaardt KRO

KPN daagt de KRO voor de rechter in verband met een uitzending waarin het concern is beschuldigd van omkoping. KPN wil een schadevergoeding omdat de KRO onrechtmatig gehandeld zou hebben door te suggereren dat KPN personen heeft omgekocht bij de verwerving van een belang in twee Indonesisische bedrijven. KPN erkent dat het de Indonesische zakenman S. Djody (een zakenvriend van een zoon van Soeharto) heeft geholpen met een garantie voor een lening voor de aanschaf van aandelen in PT Telkomsel (mobiele telefonie). KPN nam bij die transactie het riscio van een waardedaling voor zijn rekening. Volgens KPN was dit een normale zakelijke transactie. Djody heeft in Indonesië een rechtszaak aangespannen tegen een Indonesische krant die over de mogelijke omkoping berichtte. (Redactie Economie)