Voeding/kanker 4

Mijn zuster kreeg in 1992 borstkanker en is binnen vier jaar overleden. De artsen in de Daniël den Hoedkliniek gaven haar in het beginstadium hoop op herstel. Zij werd behandeld met onder andere chemotherapie. Inmiddels is de samenstelling van de destijds voorgeschreven chemococktails diverse malen `geruisloos ' gewijzigd en ook de therapieën ondergingen verandering. Dat noemen wij vooruitstrevend, maar volgens de door Frits Abrahams gehanteerde maatstaven herken je daaraan de kwakzalvers.

Mijn zuster begon al te braken als ze in de buurt van de kliniek kwam. De bijverschijnselen van de chemotherapie worden echter algemeen geaccepteerd in tegenstelling tot de beperkingen van een dieet.

Als kankerpatiënte ben ik blij met de toenemende kennis van de reguliere artsen, maar ook met een integere arts als dr. A. Houtsmuller die de moed opbrengt te zoeken naar alternatieve, aanvullende behandelingen en durft toe te geven dat eerder voorgeschreven supplementen niet tot voldoende resultaat hebben geleid en daardoor uit de lijst geschrapt zijn.

    • Nieuwerkerk A
    • A.G. Bontenbal