`TV Belgrado van kabel weren'

De Servische zender Radio TV Belgrado moet in Etten-Leur van de kabel worden gehaald. Dat vindt de GroenLinks-fractie in de Etten-Leurse gemeenteraad. Volgens fractievoorzitter A. Bakker verpreidt de zender Servische propaganda en volstrekt onjuiste informatie. ,,Op de zender zijn bijvoorbeeld beelden te zien van vluchtelingen in Kosovo. In het commentaar wordt gemeld dat het Joegoslavische leger deze mensen wil beschermen, maar dat ze gebombardeerd worden door de NAVO'', aldus Bakker. De RTB maakt in Etten-Leur deel uit van een minderhedenkanaal waarop ook een Turkse en een Arabische zender te zien zijn. Een woordvoerder van kabelexploitant Casema heeft toegezegd met de gemeente Etten-Leur in gesprek te willen, als blijkt dat die problemen heeft met de Servische zender. (ANP)