Tientallen doden bij bootramp

Meer dan 30 mensen zijn vermoedelijk omgekomen nadat een passagiersboot donderdagnacht 70 kilometer uit de kust van Nigeria is gezonken. De veerboot, in het bezit van een klein particulier bedrijf, was onderweg van Port Harcourt naar het 80 kilometer zuidwestelijk gelegen Nembe. Direct nadat vissers alarm hadden geslagen zijn reddingswerkers met twee snelle boten naar de plek van de ramp toegegaan. Ze wisten ongeveer 25 mensen levend uit het water te halen. In de loop van de vrijdag werden verschillende nieuwe reddingsboten naar de plaats van de ramp gestuurd. De veerboot, die in een tropische storm terecht zou zijn gekomen, bood slechts plaats aan 150 passagiers, maar zou aanzienlijk meer mensen aan boord hebben gehad, het merendeel handelaars. De passagiersboten in de Niger-delta in het zuidoosten van Nigeria zijn regelmatig veel te vol. (AFP, AP)