Selectie: Radio

Griekse muziek. In deze derde aflevering praat muzikant Hugo Strötbaum over de rebétika, liederen die voortgekomen zijn uit de zelfkant van de samenleving. Radio 5, 15.02-15.30u.

NPS Thema. Aandacht voor de zigeunermuziek. Hoewel zigeuners spreekwoordelijk met een viool in hun handen geboren worden, is hun eigen muziek puur vocaal. Maar tijdens hun omzwervingen leerden zij de instrumenten en de muziek van andere volken tot in de perfectie beheersen. Radio 4, 15.30-16.30u.

Faros. Over o.a. het feit dat in tegenstelling tot medicijnen van homeopathische producten niet aangetoond hoeft te worden dat ze veilig zijn en echt werken. Radio 5, 16.02-17.00u.

Spektakel. Over Joan Jara en haar man Victor Jara, de Chileense volkszanger die tijdens het Pinochet-regime werd vermoord. Componist Patricio Wang, zangeres Winanda van Vliet en antropoloog Patricio Silva herdenken hen. Radio 5, 17.02-18.00u.

Volgspot-live. Optreden van o.a. zangeres Willeke Alberti en de groepen Grof Geschut en Mezzo Macho. Radio 2, 22.02-24.00u.

Jazz op vier. O.a. opnamen van 5 februari in de Stadsgehoorzaal in Leiden van de Portugees Nederlandse zanger/gitaris Fernando Lameirinhas die fado, tango en flamenco combineert met soul en jazz. Radio 4, 23.00-24.00u.

Easy listening. Duetten van Barbra Streisand en Jean Simmons met de 75-jarige Marlon Brando, Vadim Piankov zingt Jacques Brel in het Russisch en de eerste LP van Brigitte Bardot. Verder aandacht voor de maandag op 80-jarige leeftijd overleden zanger Joe Williams. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.