Selectie: Radio

De andere wereld van zondagmorgen. Aandacht voor de situatie in Kosovo en een gesprek met de 70-jarige filosoof en ouderendocent Gerard Koek over `eindigheid' naar aanleiding van zijn boek Tussen twee grenzen. Ook een reportage over de erfelijke ziekte sikkelcelanemie die vooral bij creolen voorkomt. Radio 1, 7.08-8.00u.

OVT. Onder meer een discussie over pacifistische idealen van GroenLinks tien jaar na de oprichting van deze politieke partij en een gesprek met militair-historicus Jan Schulten over de manier waarop oorlogen in de afgelopen eeuw aan het Nederlandse volk werden verkocht. In het tweede uur aandacht voor Koning Willem II, die 150 jaar geleden in Tilburg overleed en een documentaire over de vrouwenemancipatie. Radio 1, 10.02-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Gesprek met antropologe Catrien Notermans over hoe het is om een echtgenoot met andere vrouwen te delen. Zij deed onderzoek naar polygame huwelijken. Verder onder meer aandacht voor de oorlog in Kosovo. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-Journaal. Minister van Defensie Frank de Grave gaat in op de bombardementen op Joegoslavië en zijn ervaringen als minister in oorlogstijd. Radio 1, 13.30-14.00u.

Weekendcafé. Gesprek met onder anderen publicist Willem Oltmans, orangist Frits Huis en biograaf J.G. Kikkert over de relatie tussen het koninklijk huis, de Rijksvoorlichtingsdienst en de pers. Oltmans gaat ook nog in op de rechtszaak die hij voert tegen de Staat der Nederlanden. Radio 2, 16.02-18.00u.

Buzz. Jonge mensen vertellen over hun ervaringen met de dood. Dagmar gaat op bezoek bij de familie van haar mailvriend die na een ongeneeslijke ziekte overleed en een jonge vrouw die wakker werd naast haar plotseling overleden 26-jarige vriend. Radio 3, 18.00-20.00u.

Volgspot. Gesprek met muzikant, componist en scenarioschrijver Theo Nijland naar aanleiding van zijn soloprogramma Verstand van weemoed. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.