Selectie: Radio

Debat op 5. Jonge debaters discussiëren over de stelling of in Nederland het hoerenlopen moet worden verboden. Publiek mag zich in het debat mengen door de debaters lastige vragen te stellen. Met medewerking van de debatclubs Eloquentia (Groningen), Bonaparte (Amsterdam) en de Utrechtse Debating Society. Radio 5, 12.02-13.00u.

De Radio 5-documentaire: Afgesneden. Herhaling van de radio-documentaire over de plaatsing van adoptiekinderen in Nederland. Twee vrouwen die als kind geadopteerd werden vertellen over hun existentiële vragen en inspanningen om met de gevolgen van hun breuk te leren leven. Radio 5, 13.02-13.50u.

Radio 1-Journaal. Verslag van de ontmoeting met de Belgische schrijver Hugo Claus in Antwerpen die maandag 70 jaar oud wordt. Claus leest voor uit zijn nieuwe dichtbundel Wreed geluk en vertelt over het genot van barokke letterkunde, meisjes versieren en de zegeningen van een pré-puber. Radio 1, 12.30-13.00u.

Boven het Dal. Oud-journalist, zakenman, muzikant en documentairemaker Fons Burger praat onder andere over zijn opleiding `Quest Independent' waar aankomend journalisten via Internet onderzoek verrichten naar nieuwe ideeën `die de wereld kunnen verbeteren'. Radio 5, 16.02-16.45u.

Radio uit. Dichter en gemeentepoliticus Manuel Kneepkens over zijn bundel Zuiderlinks met tekeningen, gemaakt tijdens het voeren van telefoongesprekken. Verder een uitgebreide reportage over de betekenis van het werk van beeldend kunstenaar Jan Sluijters van wie in het Singer Museum in Laren een overzichtstentoonstelling is te zien. Radio 5, 17.00-17.50u.

Damokles. Portret van een Nederlandse Kosovaar die vorig jaar besloot zich als vrijwilliger te melden bij het Kosovo Bevrijdingslege, het UÇK. Hij kon de tv-beelden van brandende huizen en doodgeschoten kameraden niet langer aanzien. Radio 1 & 2, 0.02-1.00u.