`Ministers moeten afreden wegens Bijlmerramp'

Het aftreden van een of meer ministers in verband met de Bijlmerramp is noodzakelijk ``voor de geloofwaardigheid van het kabinet'' en de Nederlandse politiek. Dit pleidooi hield de voormalige minister van VROM, Pieter Winsemius (VVD), gisteravond voor de NPS-radio. Winsemius, momenteel firmant van het organisatie-adviesbureau McKinsey, en een nog steeds invloedrijk liberaal, neemt hiermee impliciet afstand van zijn partijgenote Jorritsma, minister van Economische Zaken, die onlangs net als minister-president Kok en de ministers Borst en Netelenbos door de commissie Meijer werd verhoord over de ramp met de El-Al Boeing. ,,Ik denk dat het kabinet er na het kamerdebat over het Bijlmerrapport nog in zijn geheel zal zitten'', zei Winsemius. ,,En of dat goed is, ik denk het niet. Het zou voor de geloofwaardigheid van het kabinet en de politiek een goede zaak zijn als men de verantwoordelijkheid nam.''