Grieken spelen voor goede doel in Servië

AEK Athene speelt woensdag in Joegoslavië een vriendschappelijke wedstrijd tegen Partizan Belgrado uit solidariteit met de Serviërs. De opbrengst van het duel moet ten goede komen aan het Servische volk.

AEK Athene heeft het initiatief genomen uit protest tegen de aanvallen van de NAVO. ,,Sport en politiek moeten gescheiden blijven'', aldus manager Stathis.

De club hoopt na een vlucht naar Boedapest met de auto Belgrado te bereiken. De Servische middenvelder Branco Milovanovic en de internationals Tony Savevski en Boban Babunski van de voormalige Joegoslavische republiek Macedonië ondersteunen het initiatief van hun club.

Om het ongenoegen over de acties te uiten heeft de Griekse voetbalbond de ploegen uit de hoogste twee divisies gevraagd een minuut stilte te houden. Griekenland steunt de aanvallen van de NAVO niet. Het land onderhoudt nauwe banden met Servië.

De Bulgaarse club Levski Sofia heeft Crvena Zvezda, het voormalige Rode Ster, uitgenodigd voor een benefietwedstrijd op 14 april. De opbrengst is bestemd voor de slachtoffers in Kosovo.