Ex-renner Bugno raakt in opspraak

Het in België aangetroffen pakket met amfetaminen droeg het adres van Gianni Bugno. De oud-wereldkampioen heeft dit gisteren erkend. ,,Ik weet alleen dat op het pakje het adres van mijn huis in Monza stond'', verklaarde Bugno. ,,Ik kan alleen maar zeggen dat ik met deze zaak helemaal niets te maken heb.'' Mapei-verzorger Tiziano Morassut is gisteren na verhoor in hechtenis genomen. Hij heeft toegegeven de verboden middelen te hebben verzonden. Bugno, die vorig jaar stopte met wielrennen, gaf toe de verzorger Morassut te kennen. De vondst van het pakket met vijf ampullen amfetaminen op 29 maart leidde donderdag tot de aanhouding van Mapei-ploegleider Patrick Lefèvere en het verhoor van acht renners die hun activiteiten in de Driedaagse van De Panne moesten onderbreken. (ANP)