Degradatie lonkt voor Sparta, NEC wint weer eens

Sparta is hard op weg naar de eerste divisie van het betaalde voetbal. De Rotterdammers verloren gisteren op eigen veld met 3-2 van De Graafschap. Na 26 speelronden bezet de ploeg van trainer Everse de zestiende plaats op de ranglijst, met slechts drie punten voorsprong op RKC Waalwijk. Maandag wacht de stadsderby tegen Feyenoord, vrijdag volgt het degradatieduel op Het Kasteel tegen RKC.

Sparta had de nederlaag grotendeels aan zichzelf te wijten. Na een vroege voorsprong, een treffer van spits Tammer in de elfde minuut, verloor de ploeg de greep op de wedstrijd. Tegenstander De Graafschap kon het zich zelfs permitteren een strafschop te missen. Het winnende doelpunt kwam één minuut voor tijd op naam van Graafschap-middenvelder Rzasa.

NEC behaalde gisteren de eerste zege in vier maanden. Na zeven nederlagen en drie gelijke spelen won de ploeg uit Nijmegen van Cambuur, 1-0. Verdediger Maes benutte in de twaalfde minuut een strafschop, toegekend na een overtreding op de doorgebroken Schultz. Met dezelfde cijfers won Fortuna Sittard gisteren van Heerenveen, dat gisteren aantrad zonder aanvaller Samardzic. Wegens de NAVO-aanvallen op zijn vaderland kon de Serviër het niet opbrengen te spelen.