TROFEE VROUW -

Terwijl de Australische mediamagnaat Rupert Murdoch (67) in scheiding ligt met zijn tweede vrouw, Anna, trouwde hun zoon Lachlan (27) zaterdag met het fotomodel Sarah O'Hare, bekend van Wonderbra-reclames. De pers werd angstvallig geweerd bij het huwelijk van de erfgenaam van Murdochs media-imperium met kranten en tv-stations in de VS, Australië en Europa. Alleen Murdochs eigen nieuwsbedrijf News Corp mocht verslag doen van het huwelijk en de gasten.

Ook niet aanwezig op het feest in Australië was Rupert Murdochs nieuwe vriendin, de 31-jarige Chinese journaliste Wendy Deng. De in Amerika afgestudeerde Deng, afkomstig uit de Chinese provincie Shangdong, bekend om haar lange inwoners, werkt bij Murdochs Chineestalige tv-zender Phoenix Television in Hongkong. Murdoch heeft eind vorig jaar in zijn eigen kranten de scheiding van Anna, moeder van drie van zijn vier kinderen, aangekondigd. Moeder Anna, aanvankelijk ook journaliste, dreigt met een rechtszaak tegen Murdoch omdat ze inzicht wil hebben in zijn ondoorzichtige media-imperium. Ze zou 2 miljard dollar eisen plus de zekerheid dat haar kinderen, die alledrie al voor News Corp werken, hun aandeel in de firma houden.

Er gaan geruchten dat Deng en Murdoch, die in het openbaar nu elkaars hand steeds vasthouden, willen trouwen en een kind willen. Deng, die bij News Corp al Yoko wordt genoemd (naar Yoko Ono, de Japanse echtgenote van de overleden ex-Beatle John Lennon), is niet alleen maar een trophy wife voor de mediamagnaat, maar ook een strategische investering, volgens het Britse blad The Observer (geen eigendom van Murdoch). Want als Murdoch met Deng in het huwelijk treedt, trouwt hij niet alleen met haar, maar met de hele Chinese televisiemarkt.

VERSTEEND – De Engelse zanger Liam Gallagher, lid van de populaire popgroep Oasis, en zijn zwangere Engelse vrouw Patsy Kensit werden vorige week belaagd door voetbalsupporters. Bij een stoplicht in Londen kwamen de twee in hun zwarte BMW tussen hooligans terecht, die zich drinkend aan het voorbereiden waren op de voetbalwedstrijd Engeland-Polen. Het paar werd uitgescholden en ten slotte gooide een der hooligans een steen door de achterruit van de BMW. Kensit en Gallagher bleven ongedeerd, maar ,,ik was geheel versteend'', zei Gallagher die zelf enige keren met justitie in aanraking is gekomen wegens mishandeling van Oasisfans en andere mensen. ,,Patsy is oké'', zei hij ook. ,,Ik ben ook in orde maar de auto niet.''

MOEILIJK – Het huwelijk van de Amerikaanse zangeres Janet Jackson met de Amerikaan René Elizondo loopt ten einde. Uit wraak heeft Elizondo aangekondigd dat hij een boek zal publiceren, waarin hij uitgebreid verslag zal doen van het seksleven van het echtpaar. Hij zal onder meer onthullen dat Janet Jackson biseksueel is, zo kondigde hij aan.

Inmiddels is van Jacksons biseksualiteit nog niets gebleken: Jackson is een verhouding begonnen met de Amerikaanse soulzanger Johnny Gill. ,,Johnny is er altijd geweest toen ik het moeilijk had'', zei Jackson. ,,Hij houdt van me en ik houd van hem.'' Gill zei `heel gelukkig' te zijn. ,,Janet is de ideale vrouw. Ze is mooi, succesrijk en de liefste persoon die ik ken.''

Samenstelling Paul Steenhuis en Bernard Hulsman