Pas verschenen

Karima Ouchan & Fenneke Reysoo: Karima. Nooit geschreven brief aan mijn vader. Bulaaq, 138 blz. ƒ28,50

Autobiografisch relaas van een jonge Marokkaanse vrouw in Nederland die als schoolmeisje door haar vader wordt ontvoerd naar zijn land van herkomst, omdat hij de greep op zijn dochter niet wilde verliezen. Ze ontsnapt en keert terug naar Holland.

Harry Stroeken: Zoeken naar zin. Psychotherapie en existentiële vragen. Boom, 103 blz. ƒ34,50

Bijdrage van de psychoanalyticus Stroeken uit Utrecht aan de beantwoording van de vraag of zin in het leven ook zin van het leven is. Stroeken, die niet pretendeert het laatste woord te hebben, besteedt nadrukkelijk aandacht aan de rol van godsdienst in psychotherapeutische processen.

Jan Hondenbrink: Religie in een notendop. Wat ieder in Nederland moet weten van jodendom, christendom en islam. Prometheus, 128 blz. ƒ16,90

Korte inleiding tot de drie wereldgodsdiensten die monotheïstisch zeggen te zijn. Alle heilige boeken en hun historische of maatschappelijke betekenis passeren de revue. Hondenbrink eindigt zijn overzicht met een tour d'horizon langs de verschillende kerkgenootschappen in Nederland die meer vragen oproept dan beantwoordt.