Nederland weert Joegoslaven bij WK ijshockey

Het Ministerie van VWS weert Joegoslavië van het WK ijshockey voor C-landen. Dat vindt plaats van 5 tot en met 11 april in Eindhoven en Tilburg. Staatssecretaris Vliegenthart (sport) noemt het in een brief aan de Nederlandse ijshockeybond als gevolg van de oorlog in Joegoslavië onwenselijk sportcontacten te onderhouden of aan te knopen met dat land. De reeds verstrekte visa worden alsnog ingetrokken. Als het team toch Nederland binnenkomt, zullen hun wedstrijden worden verboden, schrijft Vliegenthart. De internationale ijshockeyfederatie wijst geen vervanger aan.

De in Italië voetballende Serviërs leggen een oproep naast zich neer om als protest tegen de Navo-acties in Joegoslavië niet te spelen. ,,Het is niet goed het werk neer te leggen'', zei Lazio-verdediger Mihajlovic. ,,Er zijn veel Serviërs in Italië, zoals doktoren en obers. Die gaan ook gewoon door met waarmee ze bezig zijn.'' Wel zullen alle Servische spelers komend weekeinde een zwarte armband dragen.

De Griekse topclub AEK Athene heeft aangeboden op korte termijn een wedstrijd te komen spelen in Belgrado. Met het optreden in de Joegoslavische hoofdstad wil AEK protesteren tegen de NAVO-aanvallen in dat land. De Grieken voelen zich solidair met de Serviërs. (Reuters)