Medewerker Rode Kruis in Z-Soedan gedood

Zuid-Soedanese rebellen hebben een Soedanese medewerker van het Internationale Rode Kruis (ICRC) en drie Soedanese regeringsfunctionarissen vermoord die ze in februari samen met twee Zwitserse Rode-Kruisfunctionarissen hadden gevangen genomen. Dat heeft het ICRC gisteren in Genève meegedeeld. De Zwitsers werden 12 maart vrijgelaten door het Soedanese Volksbevrijdingsleger (SPLA). De zes mannen werden gevangen genomen toen ze de stad Bentiu, 800 kilometer ten zuiden van Khartoum, verlieten. In de buurt zijn regeringstroepen slaags met het SPLA, dat sinds 1983 vecht tegen de overheersing van het Arabische, islamitische noorden over het zwarte, christelijk/animistische zuiden van Soedan. Als gevolg van deze oorlog hebben tot dusverre bijna 2 miljoen mensen het leven verloren. Het SPLA heeft nog niet op de bekendmaking van het ICRC gereageerd. (AFP, AP)