Kumba moet met Shindi gaan

In het gorillahok in de Amsterdamse dierentuin Artis is een nieuw mannetje, Kumba, tussen de vrouwen gezet. Zouden er al jonkies zijn? Laura van Zuylen (11), onze correspondent in Artis, ging kijken.

De verslaggeefster van Artis gaat vandaag naar de gorilla's want ze heeft gehoord dat daar een jong is. Nou geen jong, dat zie ik wel, dan hebben ze zich vergist. Nu zie ik twee apen; Shindi en Kumba. Shindi rolt op haar rug heen en weer. Kumba kijkt boos door een luik waar hij achter zit (maar waar hij wel uit kan) Shindi kijkt dromerig voor zich uit, maar opeens zit ze rechtop want ze hoort een oppasser maar een vals alarm, ze kijkt de oppasser smekend na maar zonder resultaat, toch blijft ze wachten maar na een tijdje geeft ze het op. ,,Ach, laat die oppasser toch stikken,'' denkt ze. Kumba moet met Shindi gaan maar hij durft niet naar zijn `toekomstige echtgenote'. Shindi bonst tegen de ruit maar realiseert zich dat ze de oppasser nog tot vriend moet houden wil ze hem ooit nog terug zien. Ze rent naar een touw en blijft daar onbewegelijk zitten ,,Waar blijft die man met dat blauwe pakkie aan nou, ik zie er nu toch aantrekkelijk en lief genoeg uit.'' Kumba kijkt nu toch even naar Shindi en denk: ,,Uitsloofster, dat zou ik veel beter doen.''