Ex-premier Hariri geknoei verweten

De Libanese oud-premier Rafiq Hariri en drie ex-onderministers zijn in een rapport van de Libanese Rekenkamer in verband gebracht met financiële onregelmatigheden tijdens Hariri's zesjarig bewind. De ministerraad, die het rapport woensdag onder ogen kreeg, heeft besloten de zaak voor te leggen aan de gerechtelijke autoriteiten. Volgens de Libanese pers, die de beschuldigingen gisteren prominent op de voorpagina bracht, gaat het om een bedrag van 600 miljoen dollar uit gemeentelijke belastingen dat op illegale wijze aan ontwikkelingsprojecten zou zijn besteed. De nieuwe Libanese regering van premier Selim al-Hoss heeft tevens besloten een onderzoek in te stellen naar de financiële transacties van de Raad van Wederopbouw en Ontwikkeling (CDR), hoofdverantwoordelijke voor de wederopbouw van het land na de burgeroorlog. Premier Hoss heeft bij zijn aantreden in december aangekondigd te zullen strijden tegen corruptie bij de overheid. Zijn tegenstanders beschuldigen hem ervan met zijn voorganger te willen afrekenen. (AFP, AP)