Driewerf content

Oprichtster Sylvia Tóth profiteert nog altijd met volle teugen van haar lovebaby Content, hoewel ze er geen bestuursvoorzitter is. Eind 1996 deed ze al haar meerderheidsbelang van de hand voor omgerekend een kleine 32 euro per aandeel. Kort daarna kwam het aandeel Content in een vrije val terecht, om uiteindelijk in februari van dit jaar op 14 euro te belanden.

De afgelopen week wist Tóth opnieuw te profiteren van haar nog altijd forse belang van 20 procent in Content. Als grootaandeelhouder én commissaris van het concern was ze nauw betrokken bij de overname door het Belgische Creyf's interim. ,,De grootaandeelhoudster van Content staat volledig achter deze fusie'', verzekerde Creyf's-topman Van Hemele deze week. Logisch: de Belgen betalen het dubbele van de koers die Content half maart nog deed. Opbrengst voor Tóth: ruim 28 miljoen gulden.

Tóth kan haar aandelen ook meenemen naar de volgende ronde. Creyf`s biedt één eigen aandeel voor drie aandelen Content. De waarde daarvan is nog niet bekend – de Belgen moeten nog een notering aan de Amsterdamse effectenbeurs aanvragen – maar in Brussel doet een aandeel Creyf's omgerekend meer dan zes aandelen Content.

Tijdens de overnamegesprekken heeft Tóth bedongen dat ze commissaris wordt bij Creyf`s. Vanuit die positie kan ze erop toezien dat bij de volgende overname opnieuw een mooie prijs betaald wordt. Immers, Creyf's blijft een kleine speler op de uitzendmarkt. Een reus als Adecco, die zowel in Nederland als België op overnamepad is, draait er zijn hand niet voor om een onderneming van die grootte in te lijven. In dat geval slaat Tóth, als aandeelhouder van Creyf's, voor de derde keer haar slag.