Weer ophef over foto's Larry Clark

De VVV in Stadskanaal heeft de Groninger Museumkrant uit de schappen gehaald, nadat klanten hadden geklaagd over een door Larry Clark gemaakte foto van een naakte jongen op de voorpagina. Het Groninger Museum houdt op dit moment een tentoonstelling van deze Amerikaanse fotograaf. Ook over de uitnodiging voor de expositie ontstond deining, omdat die `aanstootgevende' foto's zou bevatten. De museumkrant is nu alleen op aanvraag `onder de toonbank' verkrijgbaar.Volgens de beheerder van de winkel gaat het ook in de museumkrant om een aanstootgevende foto. ,,Ik betwijfel of een dergelijke foto onschuldig is. Het is een wel heel grote foto van een forsgeschapen jongeman,'' aldus de beheerder. ,,Iedereen mag doen en laten wat hij wil. Maar ik wil niet dat mijn klanten zich in mijn winkel ergeren. U vindt hier ook geen vakantiefolders met schaars geklede dames.'' Het Groninger Museum zegt niet wakker te liggen van de actie en verder geen negatieve reacties te hebben gekregen over de krant. (ANP)